O FORŢĂ NOUĂ PENTRU DURERILE DE SPATE

Durerile de spate sunt în continuare Numărul 1, în topul cauzelor indispoziţiei fizice, în rândul populaţiei. Tinerii şi persoanele mai în vârstă sunt afectate în egală măsură. Stresul, solicitarea unilaterală şi neglijarea musculaturii spatelui sunt sursele principale ale plângerilor. Cu timpul, condiţiile devin cronice şi se intensifică datorită comportamentului de evitare. Astfel, cercul vicios se repetă până la disperare. Există cale de scăpare: antrenament focusat pe musculatura spatelui!

Body Time – UŞURINŢĂ ÎN LOC DE STRES

Body Time începe acolo unde metodele tradiţionale de training se termină. Cu un antrenament focusat pe probleme şi individualizat, chiar şi cea mai adâncă musculatură poate fi stimulată şi întărită. Metodele de training convenţionale ajung la acești muşchi foarte greu sau deloc.  Musculatura coloanei vertebrale câştigă stabilitate, spatele îşi revine în mod perceptibil. Dezechilibrele musculare sunt reglate, musculatura coloanei se întăreşte – acesta fiind modul ideal de a ajunge la un spate sănătos şi puternic.

ÎNTĂRIRE LA TOATE NIVELELE

Atât în cazul prevenţiei, cât şi la pacienţii cu probleme la musculatura spatelui – studiile au demonstrat eficacitatea acestei metode de antrenament*:

  • 88% dintre persoanele participante la studiu au reuşit să reducă problemele de durere de spate. Atât frecvenţa cât şi durata durerilor s-a redus cu 80%.
  • La începutul studiului peste 40% dintre participanţi aveau dureri de spate. Această cifră s-a redus la 9%, după un program de antrenament de 6 săptămâni.
  • Simptomele au dispărut la 44% dintre pacienţii cu dureri de spate cronice.
  • Durata durerilor de spate în situaţii tipice zilnic, s-a redus cu 30% (ridicarea de greutăţi, în timpul mersului, înclinării, muncă fizică, sporturi, în timpul condusului sau în poziţii şezute)

Cifre care dau speranţă în lupta împotriva cauzei Nr.1 a indispoziţiei fizice în rândul populaţiei.

ACORDĂ-I SPATELUI O ŞANSĂ SĂ-ŞI REVINĂ – ÎNCEPE ASTĂZI!

*Sursa: Studii efectuate la Universitatea din Bayreuth (Boeckh-Behrens/Vatter 2003, Boeckh-Behrens/Walz/Niewöhner 2003, Boeckh-Behrens/Sebelefsky/Grützmacher 2002, Boeckh-Behrens/Stötzel/Benner 2003).